
Malzemeler:
1 litre süt
4 yemek kaşığı dolu dolu nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı toz şeker
Ayrıca
2 poşet toz kremşanti
1 paket Etinin kakaolu bisküvisi (linkte en altta olan)
Yapılışı:
Süt, toz şeker, vanilya, nişasta, un hepsi birlikte bir tencereye konularak orta hararetli ateşte pişirilir. Kaynadıktan sonra 4-5 dakika kadar daha ateşte tutularak alınır. Ilımaya bırakılır. Ilıdıktan sonra içerisine 2 poşet kremşanti toz halde dökülür ve mikser yardımı ile iyice çırpılarak yedirilir. Eti kakaolu bisküvi rondodan geçirilerek un haline getirilir. Borcamın dibine bu kakaolu bisküvi unu serilir.Üzerine muhallebi boşaltılır. En üste de yine bisküvi unu dökülür. Buzlukta 3-4 saat donduktan sonra servis yapılır. Eğer muhallebi kıvamında yemek isterseniz, 2 saat kadar yeterli olacaktır. Önceleri kıvamı biraz cıvık gelebilir ama dolapta durdukça katılaşacak. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment