Saturday, January 20, 2007

Revani

İşte Şekerpare:) lezzetli ve de bol enerjili. Aslında 4 tarifim vardı etkinlik için sakladığım. Ancak bir problem yaşıyorum ve bunu bile umarım doğru dürüst yayınlayabilirim. Bu şekerparenin yapımı hiç zor değil. Ben de epeyce önce sevgili Melda dan almıştım ama biraz değişiklik yaptım (şerbet kıvamında) sıkça yapıyorum.Tarife gelince malzemeler:
  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülmek üzere atrılacak)
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şerbeti:
  • 3 buçuk su bardağı toz şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
hepsi kaynatılır ve ılınmaya bırakılır.
Yapılışı:Bütün malzemeler ele yapışmayacak bir hamur oluncaya dek yoğrulur. Sonra cevizden biraz daha irice parçalar şeklinde kopartılıp önce yuvarlatılır sonra o yuvarlaklar hafifçe ovalleştirilir. Oval şekile gelen şekerpareler tepsiye dizilir. üzerine yumrta sarısı sürülüp bir çatalın tersi ile üzerlerine hafifçe bastırılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine ılık şerbet dökülür.

No comments: