- 250 gr tereyağı veya margarin
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülmek üzere atrılacak)
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 buçuk su bardağı toz şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:Bütün malzemeler ele yapışmayacak bir hamur oluncaya dek yoğrulur. Sonra cevizden biraz daha irice parçalar şeklinde kopartılıp önce yuvarlatılır sonra o yuvarlaklar hafifçe ovalleştirilir. Oval şekile gelen şekerpareler tepsiye dizilir. üzerine yumrta sarısı sürülüp bir çatalın tersi ile üzerlerine hafifçe bastırılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine ılık şerbet dökülür.
No comments:
Post a Comment