Saturday, January 20, 2007

Revani

Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1\4 limon
Üzerine:hindistan cevizi veya ceviz& fındık kırıkları hatta dondurma :)Yapılışı:Yumurtalar ile şekeri iyice çırpalım. Eğer revaninizin yumurta kokmasını istemiyorsanız iyice çırpılması çok önemli. Daha sonra diğer malzemeleri katalım ve yağlanmış fırın tepsisine dökelim. Biraz katı bir kıvamı oluyor. İsterseniz 15*25 cm civarlarında bir tepsiye dökerseniz daha kalın bir revani yapabilirsiniz. 170 dercede ısıtılmış fırında pişirip önceden hazırlanıp ılıtılmış şerbeti gezdiriyoruz. Şerbetin ve revaninin her ikisi de ılık olmalı. Şerbeti dökmeden önce dilimlere keserseniz şerbeti daha kolay çekiyor. Afiyet olsun

No comments: